Concluziile proiectului “Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”

Data:

Marti, 02-07-2019

Ora începerii:

10:00

Localizare:Palatului CEC, Calea Victoriei 13

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la evenimentul care marchează încheierea proiectelor SMEs Financing și SMEs Export Promotion, dedicate susținerii IMM-urilor românești pentru a fi competitive pe piețele interne și externe. În cadrul evenimentului, care va avea loc pe 2 iulie 2019, la București, în incinta Palatului CEC, Calea Victoriei 13, începând cu ora 10:00, vor fi analizate concluziile și rezultatele proiectelor.

”Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri” (PREIMM) este unul dintre proiectele majore susținute din Contribuția elvețiană pentru România, în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri și a facilitării accesului IMM la finanțare, fiind lansat în ianuarie 2014 și implementat în parteneriat cu CEC Bank. Beneficiind de un buget de peste 131 milioane lei, programul a susținut peste 500 de IMM-uri în realizarea de investiții pentru dezvoltarea activității și a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de muncă în 8 domenii prioritare (producție; servicii medicale; turism; comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie și a celor care utilizează resurse de energie regenerabile; IT și comunicații; transporturi și depozitare; construcții; activități profesionale, tehnice și științifice).

La finalul proiectului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”, peste 100 de firme din domeniile agriculturii ecologice și producției de mobilier au avut oportunitatea să participe la șase târguri internaționale în calitate de expozant sau vizitator. În primul rând, experiența acumulată le-a oferit producătorilor români încrederea de a crea produse sub brand propriu, nu numai de a oferi materia primă la export, limitându-și astfel câștigurile și dezvoltarea pe termen lung. De asemenea, le-a permis să-și testeze oferta pe piețe cultural diferite și să obțină informația necesară pentru a-și adapta produsele celor mai exigenți clienți. În plus, observând dinamica piețelor externe, și-au adaptat viziunea pentru a contribui la dezvoltarea piețelor interne.

În cadrul evenimentului va fi dezbătută și sustenabilitatea Centrelor de Afaceri pentru Export create, aflate în fața provocării de a folosi lecțiile învățate pentru a permite continuitatea serviciilor după finalizarea proiectului și crearea unui model de afaceri replicabil în celelalte regiuni ale României sau sectoare.

La eveniment vor participa reprezentați ai instituțiilor publice, parteneri centrali și regionali, IMM-uri și reprezentanți ai presei.

Detalii eveniment

Data: Marti, 02-07-2019

Ora: 10:00

Localizare:

Palatului CEC, Calea Victoriei 13

ÎNSCRIERE LA EVENIMENT