Romanian Organic Products @ Middle East Natural&Organic Expo Dubai 2018

Data:

Duminica, 18-11-2018

Ora începerii:

9:00

Localizare:Dubai

Vă invităm să vă alăturați delegației proiectului « Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România », finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniuni Europene Extinse, la târgul Middle East Organic&Natural Expo Dubai, 18-20 noiembrie 2018.

Prin intermediul acestui proiect producătorii din domeniile agriculturii ecologice și producției de mobilă, considerate prioritare în cadrul Strategiei Naționale de Export a României 2014-2020, sunt susținuți să exporte produse românești cu valoare adăugată mare prin procesarea locală a materiei prime.

După o primă etapă în care participanții firmelor selectate au parcurs un programului complex de instruire pentru a deveni competitivi la export, urmează participarea la 6 târguri internaționale a 15 firme din domeniul producției de mobilă și a 17 firme și 2 clustere din domeniul agriculturii ecologice.

Selecția târgului MENOPE pe lista celor trei târguri internaționale la care vor participa IMM-urile din domeniul agriculturii ecologice în cadrul proiectului se datorează în principal potențialului piețelor bogate din Emiratele Arabe Unite, care se raliază trendului occidental de a consuma alimente sănătoase, certificate ecologic. Piața de alimente și băuturi produse în regim ecologic a regiunii este estimată să depășească 18 miliarde de dolari în 2022, reprezentând o creștere medie de 14% pe an. De notat este că, în virtutea poziției sale binecunoscute de mare centru comercial, Dubaiul este un mare reexportator la nivel global, inclusiv de produse ecologice. Spre exemplu, la vânzarea de ceai este acum pe primul loc în lume. 

În urma procedurii de achiziție publică organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, acest proiect este implementat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners.

Detalii eveniment

Data: Duminica, 18-11-2018

Ora: 9:00

Localizare:

Dubai

ÎNSCRIERE LA EVENIMENT