Romanian Wood Crafts: cine sunt producătorii?

Tocmai s-a încheiat târgul Otthon Design din țara vecină, Ungaria. România a participat cu o premieră: 12 producători de mobilă și accesorii grupați sub un singur nume – Romanian Wood Crafts. MagMob a fost prezent la eveniment și vi-i prezintă astăzi pe cei dornici să ne facă cinste.

Otthon Design sau Home Design Autumn Budapesta este un târg dedicat mobilierului pentru casă și ultimelor tendințe în designul interior, eveniment cu o experiență de șapte ani pe piața internațională. Anul acesta s-a desfășurat în perioada 12-14 octombrie și, cel puțin pentru România, a fost un succes clar. Firmele românești au participat sub un brand comun, Romanian Wood Crafts, inițiativa lor fiind foarte bine primită de vizitatorii târgului. Dar iată cine sunt cei care împreună reprezintă Romanian Wood Crafts:

 • RGS - Cu o tradiție de 20 de ani, RGS este o afacere de familie transformată într-un business de succes. Sunt specializați în fabricarea de mobilă din lemn și MDF, principalii clienți fiind din industria hotelieră. Se numără printre producătorii ce au vechi relații de afaceri cu clienți din afara țării, reprezentând industria mobilei din România în fața publicului din Franța, Germania, Italia, Elveția, Anglia și Irlanda.
 • Producător de mobilier din lemn masiv, înființat în anul 1994, XILOPAL are fabrica de producție în Pasul Ghimeș, o zonă forestieră care și-a pus amprenta asupra portofoliului companiei. Echipa Xilopal a construit ani de zile cabane și pensiuni din bușteni, lansându-se de câțiva ani și în fabricarea mobilierului din lemn masiv, cu finisaje originale inspirate de stilurile vintage sau clasic.
 • Acest producător și-a propus să se diferențieze de alții ca el prin mai multe calități. Dincolo de calitățile estetice, ABC Sleep Concept are ca misiune să producă paturi și saltele la standarde foarte înalte de performanță, în speță produse menite să dureze! Ca stil, paturile și saltele ABC Sleep Concept se înscriu trendului ecliptic, gata să răspundă mai multor exigențe deodată.
 • Producător de paturi box spring personalizate, Ami White are fabrica în Timișoara. Paturile sunt ultrapersonalizate, indiferent că vorbim de paturi duble sau single; fiecare dintre saltele corespunde exact dimensiunilor și nevoilor clientului, cu o atenție deosebită la detaliile de design, funcționalitate și accesorizare.
 • Acest producător are o experiență de 21 de ani pe piața românească de mobilă la comandă, dar noutatea absolută este colecția Chameleon Kitchen, integrată tipului de mobilă smart. Mobila este realizată în așa fel încât să speculeze la maximum suprafața unei bucătării, iar câteva detalii ultramoderne vin să susțină conceptul de mobilă inteligentă: electrocasnice integrate, controlate prin comandă vocală și senzori de deschidere automată a sertarelor.
 • Înființată ca o afacere de familie, KOTT by Uniprod este dedicată industriei jaluzelelor și soluțiilor de umbrire a ferestrelor. Orice tip de acoperire a geamului este disponibil la KOTT, modelele fiind personalizate pentru fiecare client. Materiale de lucru: lemnul masiv, pictat într-o multitudine de variante cromatice. Fabrica se găsește în Bacău și de curând, Kott a început să fabrice tot din lemn masiv și piese de mic mobilier, precum măsuțe.
 • Înființat în anul 1993, Tapisal este producător de mobilier din MDF, specializându-se în special în producția de balansoare, fotolii și scaune în stil rustic. Deviza este: mobilier modern, cu accente tradiționale. Cei 16 angajați ai echipei Tapisal oferă servicii complete: producție piese de mobilier, transport și chiar asamblare la client acasă.
 • O afacere de familie și o întreprindere socială din Bucovina, Biomobila este numele în spatele căreia se ascund doi designeri de piese de mobilier foarte talentați. Specialitatea lor: mobilier personalizat pentru dormitoare, indiferent că vorbim de dormitorul de acasă sau camere de hotel. Toate piesele de mobilier sunt din lemn masiv, cu finisaje ecologice, ideale inclusiv pentru camerele de copii. De asemenea, Biomobila produce și jucării pentru cei mici, integrate categoriei de produse realizate cu respect pentru natură.
 • Fondată în 1996 în inima Transilvaniei, compania lucrează cu materii prime dintre cele mai naturale, designul fiind inspirat de confortul și durabilitatea asigurate de lemnul masiv. Linia Baseline Furniture de la BodMob cuprinde mobilier tapițat, mese și mic mobilier, realizate într-un stil curat, simplu și plin de personalitate, grație paletei de culori și formelor.
 • A fost înființată în anul 2010 și reprezintă o inițiativă socială – produce mobilier pentru copii și jucării cu rol educativ, pentru familiile moderne. Materialele de lucru sunt dintre cele mai naturale, folosite cu mare responsabilitate față de mediul înconjurător. Echipa de lucru este formată din persoane cu dizabilități cărora li s-a dat șansa la o viață absolut normală, prin crearea de joburi în industria lemnului.
 • Jucăriile ecologice și mobilierul destinat grădinițelor este specialitatea acestui producător de mobilă din România. Jucăriile și mobilierul sunt create cu cea mai mare atenție față de sănătatea celor mici, având și un design ce inspiră și provoacă imaginația copiilor, având rol educativ. Se folosesc exclusiv materiale naturale – lemn de diverse esențe, finisajele fiind pe bază de lacuri și vopsele ecologice.

Sursa: https://www.magmob.ro/forum/evenimente/romania-wood-crafts-cine-sunt-producatorii?fbclid=IwAR1PMQ7y-qLUQFZjlLwVDY8dE0iQD7K1lPrkxKboB7eUIQ1bfiUg6T0cYNE